Första snön

så va vintern ett steg närmare... ganska mysigt faktiskt, jag som bruka tycka att den ka komma närmare juletider... hästarna är aldeles vit på ryggen, snön lägg sig på backen... jaa himla härligt





so long/sara




Invigning av Stallet

Bestämde mig tidigare idag att jag skulle stalla in dom nu i kväll, så dan ha kopplat in ett provisorist lyse för natten tills de som ska sitta där kommer på plats.

Våran Karro (som barna bruka säga) kom nu i kväll å ville vara med på höjdpunkten ;)
tänkte att de inte lär vara nå problem med nisse när vi väl tagit ut wacker ur hagen, men faan heller, den tjuriga lilla **** sprang runt i hagen i kolsvarta mörkret å ville inte komma... Nää men skit i de då tänkte vi.... väntade en stund åsså gick vi in igen... Då efter en pytte stund gav han upp....

Väl inne i boxen va han såå nöjd såå...

Här bor Nisse & Wacker


ät du fortfarande??


ÅÅÅÅ klia mer Karro, de va jätte skönt

Puss på dig

Ok då, de här gilla nog jag

Nila gnällt ute i hungårn' så jag gatt ju släpp in hon så hon fick se vilka
som hördes där inne...

 
Lill gumman va så trött att hon inte orkade följa med ut, även fast hon
ville...  I morgon ska du få stalla in!!


*Go'natt å sov så gott /sara


Lek

Jäklar va hästarna tjives å lek ut i hagen... tur att jag såg det så jag kunde ta lite kort på dom.



En kanon bild på Wacker


(stigen på läggdan som leder rakt mot vårat hus)

I måndags så va jag på sadelutprovningn på stallet i vma, vi prövade en sadel och den passade perfekt, har nu fått veta hans strl xxw, inte så konstigt att sadeln jag pröva på honom innan inte passade, den va i stl w...
fick även uppskrivet 3 olika märken och strl på dem som jag ska kolla efter...

så nu är de bara att hålla utkik på blocket efter sadel i BRA prisklass...

girlens sadel hon hade passade inte henne  MEN den passade perfekt på wacker, så även fast det är en sån där "billigsadel" så ha jag då nått att använda tills jag hittat en bättre!

passade även på att rida barbacka  i paddocken, jag är så impad på mig själv vilken balans jag fått, nu känner jag mig så pass säker så jag travade över bommar, travade i volter, gjorde skäkelvikningar... jaa faan va duktig jag är å han å dessutom!!!

Update

jaa nu ha jag kommit in i en svacka, igen, när det gäller att skriva här men nu kommer lite om vad vi gjort.

Egentligen ha det inte hänt så mycket sen sist men vi ha grejat på här hemma som vanligt. Nu är då stallet så gott som klart, det enda som saknas är lite lyse åt mina älsklingar som vi ska koppla in.
Vi har utökat hagen så nu kan dom gå ända ne i skogen.

Jag ha jobbat en natt på tallbacka, Ida ha fått rastaflätor i håret (som mormor gjort) axel ha lärt sig att dra upp sig och nästan kommit på de där me å krypa, Dan ä lång ledig till på tisdag...

vi ha varit på kalas hos idas kusin som fyllt 6 år, varit på kalas hos morfar som fyllt år....

ida rider nisse i padocken



axel försöker ta sig igenom kattluckan

ida med rasta

axel å pip



Kommer mera

städ, bak och ridning

städat, diskat och bakat hela dagen... jätte goda tekakor och sockerkaka.
när dan kom hem skyndade jag och wacker oss ut, red en liten stund i padocken hos ingela och sen vallen hem.
sen kom sis med hennes barn å fikade kaffe, saft å sockerkaka.

Nu jäklar ha de hänt saker i stallet! Nästan klart... Dan står å snickrar till boxdörrarna, det blir kanon fint, ska lägga ut bilder när de är klart!


Jessica: såg din fråga i förra inlägget, Wacker värkar vi bara, jag och kristina kommer att låta honom gå barfota så länge det bara går och hoppas att vi slipper sko honom när vintern å halkan kommer...  Hur är det annars??

Nää nu ska jag skick jänta min i säng.

själv ska jag stök bort från bordet

hade/sara


Första tanden

Och inte en dag försenad!!!
På Axels niomånaders dag tittade den upp genom tandköttet..
Ida gjorde chokladbollaraxel provsmakade för att sen gå ne & bjuda grannarna på dom goda!!
  

Igår så kom hovslagarn för att verka å sko, det gick jätte bra med dem båda förutom att skorna bak va för små, så hon kommer tillbaka om nån vecka å slå på dom bak då...

Idag kom ID-kontrollanten och chippade, ritade av Nisse gubben så jag kan skaffa honom ett pass... (IFALL han få för sig att resa utomlands ;)
Jaa visst ä de knäppt vilka regler det tillkommit under de senaste åren... en häst som tävlas internationellt och är på resande fot mest hela tiden, Det är för mig förståeligt att dessa hästar ska ha pass, men små & stora som bara används som fritidssysselsättning, rids och blir ompysslade hemma, det är fortfarande för mig en gåta?? Ja ja, jag är väl inte den bästa debattören men försöka gå ju, lite funderingar ha man juh ändå.

Idag har vi haft besök... marie och lilla Leo, super trevligt å kul att få sörr lite....
 

Ida ha varit med kompis hela dagen
karro bjö vi på mat, kasslergryta med ris - lättlagat och gott-
Jag Ida å Axel ha tittat på Wallie å myst
 
Dan ha jobbat kväll å kom nyss hem, så nu ska jag sätta mig å titt på tv me han!

ha en bra kväll med FREDAGS MYS
kram kram

vaccination

Måste ge TUMMEN UPP för att vi i "lilla" vilhelmina  faktiskt  få ha en vetrinär på samhället 1gång i veckan.
För när man fick veta att våran dåvarande vet skulle flytta och jobba på annan ort, fick jag tanken "hur ska detta bli" i mitt huvud... för vi har ju ändå en hel del bönder i trakterna, inte bara i denna kommun utan runt om kring, och att inte förglömma alla häst, hund och kattägare... Vem vet vaf som händer och när??
det är ju inte direkt billigt att ringa ut jour (akut) från lycksele precis, har en jobbar kompis som fick göra detta, räkningen kom och hon blev då nästan 8000 kr fattigare...

hur som hälst, så passade jag på att åka ner med wacker på "drop-in" där vetrinären gav honom en spruta mot "flunsan"... som tyckte jag skaffat mig en väldigt wacker häst ;)

Den 21:a ska vi ne på stallet för sadelutprovning, kommer dit en som ska visa, känna titta...så jag hoppas jag hittar en som passar honom... han verkar behöva en xtra vid... prövade en jätte fin synetetssadel i str vid, men den va tajt på honom, synd för jag skulle fått den till kanoon pris.. (iprincip oanvänd)

men du jessica, jag hör av mig ang sadeln i fall jag inte hittar nån där... för den här som följde med är inte den skönaste vilket nog inte wacker tyck heller... men glad är jag ändå att jag ha en, bättre än ingen alls!!!

nu regnar det för fullt igen... ha tagit på mina grabbar täcken... kan bara tänka mig va glada dom kom å bli nu när stalle snart är klart och dom få sova inne!!!


Annars ha de bara vare lugna puckar här hemma, jag ha diskat, tvättat å damsugat... inte för att de syns... fatta inte varför de ha en tendens att alltid bli ratit på engång?!


puss å gonatt på er


barnvakt

Tack Emelie för i kväll!!!  Världens bästa grann'jänta'...

Fick komma mig ut på en kortis med wacker, åsa promenerade å joggade bakom med Nisse medan dan å magnus grejja nere vid stallet.



nu sängen... trött som tusan


Nisse & Wacker

  



  

klicka på de små bilderna för att förstora dem.

Mina kära pållar

förkylningstider

jaa så ä bägge mina barn snoriga, den minsta är ändå glad å go medan den älsta ä mer grinig å gnällig...
som de ska va me andra ord....



Idag ha varit en riktig inne dag, de ha öst ner regn..... men just nu uppehåll.....

en knosad lilltå

FY FAAN säjer jag då bara... va ut å gav killarna kvällsfikat, "mysli" och lite torr hö... sen kom wacker å skull va go å tacka för sig men då han ha en tendens att inte riktigt veta vars han ha fötterna ibland så klev han mig precis på lilltån, jag hörde riktigt hur de knastra till.... Jaa ONT gjorde de å ONT gör de... hoppas de gå över tills i morrn.... 
natt i natt

Barbacka



Jag å Ida for ut med Nisse å Wacker, jag höll nisse och Ida i grimskaft bredvid jag å wacker åsså red vi så efter vallen å upp på läggdorna tills nisse kom på att han kunde dra in magen så sadeln rulla runt å ida for i backen...
Nu gick de ju bra, ida klev upp igen å jag va tvungen att hoppa av för att hjälpa ida med sadeln.... sen va de bara för mig att gå hem med ida å hästarna... när jag dumpat av ida å nisse tog jag en extra sväng själv... å hör å häpna, nu tyck ni säkert de låt löjligt men jag satt kvar på han i både skritt å trav!!! jag som hade föreställt mig att ramla av på engång!!!

Är så glad, å fick sån energikick.... de kan kristina bekräfta ;P

det är bara så, jag har köpt VÄRLDENS UNDERBARASTE HÄST!!!!

NATT I NATT


RSS 2.0