våra sötnosar som ballerinor


Ni kan behöva Höja volymen för att höra musiken

Nu är jag less på blogg.se

Tänk att allt man skriver ska bli hullerombuller... som i förra inlägget tex. Jag ha fått gå in å ändra förr men nu ork jag bara inte... Å-Ä-Ö... ha vi det i svenskan eller?? om man gå in å läser så är det o ist för ö osv... nää tro nog jag ska börja blogga på bloggspot el. nåt..  uppdaterar om och när detta sker!!!


våren har kommit!!!

Som rubriken lyder: våren är här- solen lyser över oss, ingen blåst å noll gradit... helt perfekt förutom att jag sitter inne då... Ni kanske undrar varför??
Joo jag ha en sjuk liten son här hemma, snorig, rosslig , hostig å febrig. Vad är "grissjukan" jämfört med detta???
så i dag "vabbas" det från jobbet.
Ska ändå ta å gå ut på en liten prommis sen när ida ska hämtas från skolbussen, frisk luft ha ingen dött av!!

Här ha det hänt lite sen sist jag skrev.
för ca 2 veckor sen fick jag å axel oss en tripp till umeå, ingen nöjes resa direkt..
När jag skulle hämta honom på dagis den tisdagen kom han gående imot mig och som en blixt så skrek han rakt ut i smärta, sj trodde jag att de kanske va magont eller nått, men när jag lyfte ut honom ur bilen hemma skrek han som en stucken gris. Jag drog av honom byxorna å blöjan å fick då syn på en stor utbuktning i ljumsken. Suppade honom å ringde sedan ne på sjukan som sa att det bara va att komma ner.  På vägen ne så hann han svimma 4 gånger av smärta  & en av gångerna så hängde sig gasen på bilen, mindre roligt men det gick iaf bra!
nere på sjukan möttes vi upp av en läkare och 2 ssk och dom ska ha en stor eloge... dom va lugna å sakliga.. läkaren konstaterade att A hade fått ljumskbråck så han fick morfin och sen så reponerade han bråcket.  Helekoptern tillkallades men eftersom det va för dålig väder nere i stan (umeå) så ville dom inte flyga. så vi fick sätta oss i en taxi å åka till åsele för att därefter åka ambulans till akuten på NUS.
Väl där (19:30) fick vi vänta till klockan va ca (23:30) innan vi fick träffa en läkare. Under den tiden hade A blivit både hungrig å trött, så jag sket i de dom sa här på sjukan om att inte ge varken mat el. dryck för att ev skulle in på operation. han fick dricka festis så han fick mättnadskänsla... för jag förstod nästan att det inte skulle bli nån op den kvällen/natten iaf. Fick rum på pat. hotellet och skulle infinna oss på barn 2 morgonen efter för en bedömning. Så gick den dagen och ingen op. På torsdagen fick han opereras och det gick väldigt bra. Men hör å häpna- Vi skulle få fara hem samma fag men fick ingen taxi, utan skulle åka buss 25 mil ist för att det var billigare... Kl va då redan 17 å bussen skulle precis fara. Faan va arg jag blev... Ingen Taxi??? Att det ska vara så jäkla olika även fast vi bo i samma län, vi bor i inlandet och få taxi ner till stan men från stan ska man inte få taxi hem. men en natt till på hotell och sen rese ersätningen som vi ska ha på 50 mil är billigare?? jaa man kan juh fråga sig vad som bli billigare???

Hursomhälst så må han bra, förutom förkylningen då förståss:(

Nää nu är lilleman vaken igen så nu måste jag ta hand om min sjukling.

lev å må

Nu så...

Nu va de ett tag sen jag skrev sist, men jag ha faktiskt vare på väg flera gånger men det ha vare nå fel på sidan så jag ha inte tagit mig in för att skriva nå nya inlägg...

Ha de hänt nå speciellt?? Nää inte direkt, här ha det vare som vanligt.
Men nu förhoppningsvis så är detta kallväder över... vi hade som kallast förra veckan -40,4. Kan då berätta att jag förfrös 4 av 5 tår på högerfoten- mindre kul.

Idag har jag en "ledig" dag men måste ne på vilhelmina ändå för schematräff på jobbet... inte första gången det hamnar på en ledig dag å inte bli de den sista heller.. suck....

Ihelgen ska jag å wacker på kurs på stallet, ska bli spännande, nu ha han iaf lite bättre kondis så förhoppningsvis så orkar han lite mer än han gjort innan. Försöker träna honom så gott de går, i förrgår fick jag för mig att jag skulle tömköra han lite på myra bakom garaget, ingen hit kan jag säga :)
Liiite för mycke snö, men arbeta fick både han å jag, snön gick upp till midjan på mig.
efter nån timme tog jag honom till paddocken å red honom en stund, men där va de å gasnka jobbigt. oskottat å säker 15-20 cm snö.

Axel ha börja säga lite fler ord...
standard replikerna är  tack (ACK), hejdå (HEDDÅ), MAMMA (MAM MAM)
idag så sa han (Papmam) när han pratade med pappa :) men annars så är de inte så många ord, men full rulle är de ändå här hemma!!!
Han trivs super bra på dagis, tycker bara de är lite jobbig när andra föräldrar säger hejdå till sina barn på dagis, lite separationsångest kanske..

Ida vill vara på fritids varje dag å till halv 5 PRICK, men sån tur ha hon inte!! :)
idag ska hon få följa med kusinerna hem efter skolan... hade inte satt upp henne på fritids eftersom jag egentligen hade min lediga dag... tur de gick bra!!

nää nu ska jag ta å hitta på nå å göra, kanske ska jag å axel gå ut på en prommis?? jaa jag få se vad de bli

kram


RSS 2.0